Newsflash
Știri

DSP Sibiu: gripa a cauzat un deces

de Florentina Ionescu - feb. 2 2023
DSP Sibiu: gripa a cauzat un deces

Direcţia de Sănătate Publică Sibiu a transmis date recente cu privire la situaţia din județ. Este vorba despre numărul cazurilor de gripă şi cazurilor de alte viroze respiratorii.

Conform datelor centralizate din teritoriu, în săptămâna 23 - 29 ianuarie s-au raportat 74 de cazuri de gripă, 60 % dintre îmbolnăviri fiind la copii, la grupa de vârstă 0 - 14 ani.

A fost înregistrat şi un deces: este vorba de un bărbat de 42 de ani, nevaccinat, cu factori de risc asociaţi, inclusiv obezitate, a transmis DSP Sibiu într-un comunicat de presă de pe AGERPRES

gripa cazuri romania insp

Infecţiile acute de căi respiratorii superioare (IACRS) au fost în număr de 1.609 (cu 324 de cazuri mai puţine faţă de săptămâna precedentă), 40% dintre ele apărând la tinerii cu vârsta între 15 și 49 de ani.

A scăzut şi numărul pneumoniilor, de la 349, la 289 de cazuri, aproape jumătate dintre acestea (47%) fiind la grupul persoanelor mature şi vârstnice (peste 50 de ani).

Se menţine în continuare tendinţa de scădere a numărului de îmbolnăviri la toate cele trei afecţiuni, mai ales în ceea ce priveşte gripa, unde am înregistrat o reducere cu aproximativ 50%, mai precizează DSP Sibiu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe