Newsflash
Știri

Dr. Virgil Musta: în școli și grădinițe trebuie respectate protocoale clare

de Florentina Ionescu - sept. 8 2020
Dr. Virgil Musta: în școli și grădinițe trebuie respectate protocoale clare

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara a subliniat într-un amplu mesaj postat pe o rețea de socializare că nu vor exista „zero riscuri” în ce privește răspândirea noului tip de coronavirus, după ce vor fi redeschise școlile și grădinițele.

Dr. Virgil Musta este de părere că prezenţa virusului SARS-CoV-2 este „o situaţie neobişnuită, dificilă”, dar care poate fi depăşită, scrie HotNews.ro.

Specialistul punctează că trebuie „să existe implicare, responsabilitate şi comunicare transparentă continuă”. Această situație, spune medicul poate fi depășită „numai prin înţelegerea clară şi asumarea rolului fiecărei părţi implicate”.

virgil musta

Una dintre părțile implicate la care a făcut referire medicul în postarea sa de pe Facebook este chiar unitatea de învăţământ.

„La nivelul fiecărei şcoli, grădiniţe etc trebuie respectate protocoale clare care să asigure condiţiile pentru distanţarea copiilor în clase, evitarea activităţilor care duc la aglomerare, curăţirea şi dezinfecţia suprafeţelor, aerisirea încăperilor, conditii de igienă prin punerea la dispoziţie de apă, săpun, dezinfectanţi, atât copiilor, cât şi profesorilor”, a scris Virgil Musta.

Totodată, el precizează că în şcoală e foarte important să se realizeze educaţia copiilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu acest virsus.

„Fiecare unitate de învăţământ trebuie să aibă stabilite proceduri clare şi pentru situaţiile în care există copii suspecţi de a fi infectaţi sau chiar contaminaţi, astfel încât să acţioneze corect în aceste situaţii. Acolo unde există personal medical şcolar, aceştia vor fi implicaţi în triajul zilnic, cât şi în educaţia profilactică. Şcoala este cea care are decizia de a continua fizic sau online procesul de învăţământ şi ar trebui să fie cea care iniţiază şi menţine un dialog permanent cu profesorii, părinţii şi autorităţile locale”, a explicat medicul Virgil Musta, potrivit sursei citate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe