Newsflash
Știri

Dr. Vasi Rădulescu, despre vaccinul AstraZeneca: „Cel mai probabil e coincidență”

de Dorina Novac - sept. 11 2020
Dr. Vasi Rădulescu, despre vaccinul AstraZeneca: „Cel mai probabil e coincidență”

Medicul Vasi Rădulescu a scris, într-o postare pe Facebook, despre suspendarea temporară a studiului clinic de fază 3 pentru vaccinul anti-COVID-19, dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford.

Dr. Vasi Rădulescu a precizat că vaccinul anti-COVID-19 a fost anunțat de Universitatea Oxford, care are laborator de cercetare, dar nu are linie de producție.

vaccin astrazeneca
Sursă imagine: pixabay

 

Potrivit lui, AstraZeneca este o companie gigant, englezo-suedeză, cu sediul la Cambridge, deci foarte aproape de Oxford, astfel și-au unit forțele.

Medicul a subliniat că suspendarea temporară a studiului clinic este o procedură normală de siguranță.

„De ce au oprit studiul? E o procedură normală de siguranță. Un pacient înrolat a dezvoltat o reacție adversă severă. Acum trebuie să se stabilească dacă acea reacție e dată de vaccin sau e coincidentală. Cel mai probabil e coincidență”, a scris acesta.

Mai mult, dr. Vasi Rădulescu a spus că datele actuale arată că vaccinul anti-COVID-19 este eficient.

„El trebuie să fie și sigur, nu doar eficient. Vaccinurile se testează riguros și nimic nu se pune pe piață fără un profil clar de siguranță”, a menționat medicul.

Acesta a mai scris că faza a 3-a se reia imediat după ce comisii independente analizează cazul raportat și definesc relație de cauzalitate sau de coincidență.

„Poate persoana respectivă a făcut o afecțiune care n-are nicio treabă cu vaccinul. E foarte probabil când ai mii/zeci de mii de oameni înrolați. Da, medicina e grea. Știu unii cum să procedeze. Nu e niciun motiv de spaimă, de scepticism. Nu e nici material nou pentru conspirații”, a conchis dr.  Vasi Rădulescu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe