Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Dr. Valeriu Gheorghiţă: vaccinarea anti-COVID nu se poate derula în cabinetele medicilor de familie

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 4 decembrie 2020, ora 12:40

Lt. col. medic dr. Valeriu Gheorghiţă, medic primar boli infecţioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila” și totodată coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 de la noi din țară, a explicat cum se va desfășura activitatea de vaccinare a populației.

Medicul Valeriu Gheorghiță a avut aseară o intervenție la Digi24 și a explicat când va putea fi vaccinată populația generală împotriva COVID-19 și mai ales în ce condiții.

dr valeriu gheorghita spitalul militar

„În momentul în care va exista platforma unică de programare în vederea vaccinării, simpla intenție a oricărei persoane de a se lista pe acea platformă de programare reprezintă dovada că acea persoană dorește să se vaccineze. Estimăm undeva la sfârșitul primului trimestru al anului viitor, practic la sfârșit de martie, început de aprilie vaccinarea va putea fi făcută populației generale, ultima etapă a campaniei de vaccinare”, a declarat Lt. col. medic dr. Valeriu Gheorghiţă la postul de televiziune menționat.

Oamenii nu vor fi vaccinați anti-COVID la medicul de familie

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din România a mai explicat că această campanie nu va putea fi derulată în cabinetele medicilor de familie, deoarece nu au capacitatea necesară.

„Desfășurarea efectivă a activității de vaccinare va avea loc la nivelul centrelor de vaccinare. Nu intenționăm, cel puțin la momentul actual, să derulăm activitate de vaccinare la nivelul cabinetului de medicină de familie, pentru că activitatea pe care noi o propunem este una extrem de intensă. Vorbim de circa 250 de persoane vaccinate într-o zi. Este extrem de complicat ca la nivelul unui cabinet de medicină de familie, pe lângă consultațiile obișnuite, pe lângă monitorizarea persoanelor pe care le au medicii de familie în evidență să mai efectueze și această vaccinare care nu va fi un proces foarte simplu”, a adăugat dr. Valeriu Gheorghiță.

Etichete: vaccinare covid vaccinare impotriva covid strategie de vaccinare vaccinare medici centre de vaccinare vaccinare anti covid-19 campanie de vaccinare covid-19 vaccinare Valeriu Gheorghiță

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC