Newsflash
Știri

Dr. Valeriu Gheorghiţă: vaccinarea anti-COVID nu se poate derula în cabinetele medicilor de familie

de Florentina Ionescu - dec. 4 2020
Dr. Valeriu Gheorghiţă: vaccinarea anti-COVID nu se poate derula în cabinetele medicilor de familie

Lt. col. medic dr. Valeriu Gheorghiţă, medic primar boli infecţioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila” și totodată coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 de la noi din țară, a explicat cum se va desfășura activitatea de vaccinare a populației.

Medicul Valeriu Gheorghiță a avut aseară o intervenție la Digi24 și a explicat când va putea fi vaccinată populația generală împotriva COVID-19 și mai ales în ce condiții.

dr valeriu gheorghita spitalul militar

„În momentul în care va exista platforma unică de programare în vederea vaccinării, simpla intenție a oricărei persoane de a se lista pe acea platformă de programare reprezintă dovada că acea persoană dorește să se vaccineze. Estimăm undeva la sfârșitul primului trimestru al anului viitor, practic la sfârșit de martie, început de aprilie vaccinarea va putea fi făcută populației generale, ultima etapă a campaniei de vaccinare”, a declarat Lt. col. medic dr. Valeriu Gheorghiţă la postul de televiziune menționat.

Oamenii nu vor fi vaccinați anti-COVID la medicul de familie

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din România a mai explicat că această campanie nu va putea fi derulată în cabinetele medicilor de familie, deoarece nu au capacitatea necesară.

„Desfășurarea efectivă a activității de vaccinare va avea loc la nivelul centrelor de vaccinare. Nu intenționăm, cel puțin la momentul actual, să derulăm activitate de vaccinare la nivelul cabinetului de medicină de familie, pentru că activitatea pe care noi o propunem este una extrem de intensă. Vorbim de circa 250 de persoane vaccinate într-o zi. Este extrem de complicat ca la nivelul unui cabinet de medicină de familie, pe lângă consultațiile obișnuite, pe lângă monitorizarea persoanelor pe care le au medicii de familie în evidență să mai efectueze și această vaccinare care nu va fi un proces foarte simplu”, a adăugat dr. Valeriu Gheorghiță.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe