Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Dr. Simin Florescu, despre COVID-19: Nu vreți să vedeți pe propria piele cum este

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 4 august 2020, ora 11:44

Simin-Aysel Florescu, medic primar boli infecțioase, a publicat pe contul de Facebook un mesaj adresat celor care pretind că nu cred în COVID-19.

Conf. dr. Simin-Aysel Florescu a scris și despre persoanele care cer autopsiile pacienților decedați în urma infectării cu noul coronavirus.

coronavirus doctor
Sursă imagine: Pixabay

 

„Deja moda «nu cred în Covid» a trecut. Eu zic să vă reveniți, moare lumea pe lângă voi de boala asta sinistră și îi tot dați cu negarea. Zău, deja e ridicol. Am văzut că unii cer autopsii să vadă Covidu'....e incredibil....ați văzut prea multe filme artistice cu legiști. Diagnosticul se stabilește intravitam (dex, google translate...), și este o chestie de doctori. Complicat. Nu e rețeta de prăjituri”, a menționat aceasta pe Facebook.

Medicul îi îndeamnă pe aceștia să fie precauți să să se concentreze „cum să evite îmbolnăvirea”.

„Mai bine vă concentrați pe «cum să evităm îmbolnăvirea». Nu vreți să vedeți pe propria piele cum e, credeți-ne pe cuvânt. Și noi îi credem pe electricieni când ne spun să nu punem furculițe în priză, deoarece putem muri electrocutați...”, a subliniat dr. Simin-Aysel Florescu, de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Prof. Dr. Victor Babeș”.

Etichete: covid-19 autopsii Simin Aysel Florescu diagnostic

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.