Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Dr. Sandra Alexiu: pașii prin care vă puteți programa la vaccinarea anti-COVID prin medicul de familie

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 27 ianuarie 2021, ora 12:48

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov a explicat, în cadrul unui eveniment online, care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze un pacient pentru a se programa în etapa a doua a strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 prin intermediul medicului de familie.

Președintele AMF-B a explicat că există cinci posibilități ca un pacient să se programeze pentru vaccinarea împotriva COVID-19, iar medicul de familie este doar una dintre aceste posibilități. În cazul în care pacientul nu a reușit să se programeze prin celelalte căi de programare prin call center sau prin aparținători, poate suna la medicul de familie și îl va ruga să îl programeze. 

Sandra Alexiu Facebook (2)

„Este nevoie de niște informații, pentru că pacienții, ca să se poată programa, trebuie să furnizeze seria și numărul buletinului, un număr de telefon mobil – este obligatoriu – și o adresă de mail opțional unde se poate primi recipisa sau programarea la vaccinare ca document atașat pe mail și cu aceste date pacienții ar putea fi introduți în platformă de către medicii lor de familie, iar medicul de familie trebuie să aleagă din categoria de boală respectivă – mă refer la pacienții sub 65 de ani, evident – în ce categorie se încadrează dacă ei au în fișă acest lucru”, a declarat dr. Sandra Alexiu în cadrul evenimentului online, transmis live pe o rețea de socializare.

Pe de altă parte, a explicat medicul citat, cu toate că această opțiune este ceva mai laborioasă, pacientul se poate programa la call center, la telefon:

„Și atunci se duce la centrul de vaccinare cu un document medical din istoricul lui care să arate că are una din acele boli pentru care poate fi vaccinat cu prioritate în etapa a doua, și este primit fără niciun fel de intervenție a medicului lui de familie. Faptul că există mai multe căi de programare înseamnă că e mai ușor pentru toată lumea să găsească o soluție să fie vaccinat”, a adăugat dr. Sandra Alexiu. 

Etichete: centru de vaccinare medic de familie Dr. Sandra Alexiu vaccinare impotriva COVID-19 vaccinare impotriva covid vaccinare anti-COVID-19 vaccinare anti covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.