Newsflash
Știri

Dr. Mihai Craiu, sfaturi pentru lupta contra obezității la copii: „Acum e momentul să recuperați”

de Florentina Ionescu - iun. 16 2022
Dr. Mihai Craiu, sfaturi pentru lupta contra obezității la copii: „Acum e momentul să recuperați”

Medicul pediatru Mihai Craiu, de la INSMC, a scris câteva recomandări pentru părinți, pentru a-i încuraja să își ajute copiii să lupte contra obezității de la vârste foarte fragede.

Pe pagina sa oficială de Facebook pe care o administrează, medicul Mihai Craiu a oferit părinților câteva sfaturi extrem de importante pentru părinți. Astfel, pe plaftorma Spitalul Virtual pentru Copii, dr. Mihai Craiu a explicat că obezitatea la cei mici este un fenomen îngrijorător. 

copil greutate
Fotografie de la Alexander Dummer

„Mulți cititori spuneau că datele AAP (American Academy of Pediatrics) prezentate în mod repetat în SVC (Spitalul Virtual pentru Copii – n.red.) nu sunt aplicabile la noi. Acest articol din Franța trage un semnal de alarmă foarte serios. Analizând aproape toți copiii (peste 48.000) din grupa mijlocie de grădiniță (4,5 ani vârsta medie) pe durata a trei cicluri școlare, începând din anul anterior pandemiei, se observă o creștere semnificativă statistic a excesului ponderal.”, a scris dr. Mihai Craiu pe o rețea socială.

Înainte de pandemie, a adăugat el, cei mai mulți preșcolari francezi nu aveau greutate prea mare. În cursul pandemiei riscul de exces ponderal și cel de obezitate au crescut foarte mult, din cauza lipsei de mișcare și din cauza creșterii ponderii alimentelor procesate.

În acest context, dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie în cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului (INSMC) „Alessandrescu-Rusescu”, le spune părinților că:

„Acum este momentul să recuperați, prin mișcare în aer liber, greutatea normală pentru vârstă!”. 

Fetele par a fi la risc mai mare de exces ponderal, conform studiului citat de medicul pediatru de la INSMC.

Testul greutății

Verificați, cu ajutorul aplicației INSMC (utilizarea linkului către https://testulgreutatii.ro), cum este greutatea copilului dumneavoastră. Copil preșcolar sau școlar, nu sugar mic! Dacă sunteți în zona de alarmă (galben sau roșu, ca la semafor) este bine să începeți imediat să faceți mișcare. Toată familia... Așa veți motiva și copiii.”, a conchis dr. Mihai Craiu în mesajul său din mediul online, sublinii că s-a observat creșterea alarmantă a excesului ponderal în România în ultimul deceniu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe