Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Dr. Mihai Craiu: Riscul de deces, la copii, în urma unor complicaţii după SARS-CoV-2 este redus

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 7 septembrie 2021, ora 11:01

Conf. dr. Mihai Craiu a vorbit ieri despre situaţia epidemiologică în cadrul dezbaterii „Vaccinul anti-COVID pentru copii: cum ne protejăm copiii, odată ce începe şcoala?”, organizată de Salvaţi Copiii România.

În cadrul acestei dezbateri, conf. dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu- Rusescu” (INSMC), a subliniat că masca este foarte importantă și că, dacă oricare dintre noi poartă mască – fie persoana care transmite virusul SARS-CoV-2, fie persoana care este expusă la virus, „se observă o scădere a încărcăturii virale şi, dacă şi celălalt poartă mască, evident că scade şi mai mult această încărcătură virală”. 

mihai craiu premiat

Potrivit AGERPRES, medicul pediatru Mihai Craiu a spus că studiile ştiinţifice publicate până la finalul anului 2020 arată că riscul de a deceda ca urmare a unor complicaţii generate de infecţia cu SARS-CoV-2 este foarte redus la copii.

„Mesajul cel mai important care trebuie transmis către părinţi în acest moment este că toate analizele epidemiologice, inclusiv această prestigioasă publicaţie European Journal Academiology (...), spun că riscul de a deceda ca urmare a unor complicaţii generate de infecţia cu SARS-CoV-2 este foarte redus la copii. Această proporţie de 2 la 100.000 la vârsta până în 10 ani ar trebui să fie pilonul central al comunicării către părinţi”, a declarat ieri conf. dr. Mihai Craiu.

Concluzia medicului a fost că într-adevăr, copiii pot face infecţii, copiii pot să transmită la fel ca şi adulţii infecţia cu SARS-CoV-2, „dar în concepţiile notabile cunoscute există un număr foarte mic de evoluţii fatale” la copii.

Etichete: dr. Mihai Craiu Mihai Craiu covid la copii complicatii covid infectie cu SARS-CoV-2 infectiile cu SARS-CoV-2 masca covid masca de protectie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.