Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Dr. Mihai Craiu: clarificări despre anticorpii împotriva proteinei S a SARS-CoV-2

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 8 ianuarie 2021, ora 14:23

Medicul pediatru de la INSMC a oferit câteva argumente extrem de importante în ceea ce privește momentul în care organismul începe să producă anticorpii împotriva proteinei S de pe suprafața SARS-CoV-2.

Conf. dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” București (INSMC) a prezentat pe pagina pe care o administrează, Spitalul Virtual pentru Copii o imagine de pe site-ul Statista.com, care răspunde la mai multe întrebări legate de protecția pe care ne-o oferă vaccinul anti-COVID.

mihai craiu premiat

„Deoarece există o serie de intrebări privind acțiunile ce vom putea să le facem după vaccinarea impotriva maladiei COVID19 doresc să vă arăt această imagine. In ce privește vaccinul utilizat în prezent în Uniunea Europeană (cel de la Pfizer și BioNTech) se observă că apare protecția dorită doar în a 28a zi de la administrarea dozei 1. Această protecție nu este prezentă la cei care fac doar o singura doza”, a scris conf. dr. Mihai Craiu pe o cunoscută rețea de socializare.

imagine statista

Totodată, acesta a atras atenția asupra unui mesaj important de luat acasă:

„în primele 10-14 zile după doza 1 începem să producem anticorpii împotriva proteinei S. Abia după aceste 10 zile avem cam 50% din nivelul dorit de anticorpi. Doza a 2a se efectuează dupa 21 zile (cu ACELAȘI tip de vaccin, nu cu altul!). Titrul de anticorpi crește progresiv, ajungând unul optim după 28 zile”.

În concluzie, medicul pediatru a subliniat că trebuie să purtăm mască, să avem grijă la igiena mâinilor și să evităm aglomerația cel puțin 28 zile după doza 1 a vaccinului împotriva COVID-19.

Etichete: dr. Mihai Craiu Mihai Craiu vaccinare anti-COVID-19 anticorpi covid-19 proteina proteina Spike proteina S infectie cu SARS-CoV-2 SARS-Cov-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC