Newsflash
Știri

Dr. Mihai Craiu: „Antibioticele nu se prescriu la copiii asimptomatici sau cu simptome minore”

de Dorina Novac - dec. 2 2020
Dr. Mihai Craiu: „Antibioticele nu se prescriu la copiii asimptomatici sau cu simptome minore”

Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenția pe pagina pe care o administrează, „Spitalul Virtual pentru Copii”, că antibioticele nu se prescriu la copiii asimptomatici sau cu simptome minore, în cadrul infecției cu SARS-CoV-2.

Conf. dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie în cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, a precizat că niciunui pacient (de orice vârstă), care este asimptomatic și izolat la domiciliu, nu ar trebui să i se prescrie antibiotice, dacă nu are și altă infecție dovedită.

coronavirus antibiotice
Sursă imagine: Pixabay

 

„Nu o spun eu, o spune ultima versiune a Protocolului Național de Tratament în infecția cu SARS-CoV-2. Și o întărește, în acest excelent articol din Viața Medicală, una dintre cele mai autorizate voci privind prescrierea antibioticelor în România, coordonatorul Ghidului Angelescu - Terapie Antimicrobiană, profesorul Gabriel-Adrian Popescu”, a scris medicul pe Facebook.

Citește și: Consumul de antibiotice în 2019, în România

Dr. Mihai Craiu a transmis și un MESAJ DE LUAT ACASĂ:

„Nu dați azitromicină copiilor dumneavoastră în speranța unor iluzorii efecte pozitive asupra infecției cu noul coronavirus. Nu ajută, chiar dăunează!”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe