Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Dr. Mihai Craiu: „Antibioticele nu se prescriu la copiii asimptomatici sau cu simptome minore”

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 2 decembrie 2020, ora 09:43

Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenția pe pagina pe care o administrează, „Spitalul Virtual pentru Copii”, că antibioticele nu se prescriu la copiii asimptomatici sau cu simptome minore, în cadrul infecției cu SARS-CoV-2.

Conf.  dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie în cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, a precizat că niciunui pacient (de orice vârstă), care este asimptomatic și izolat la domiciliu, nu ar trebui să i se prescrie antibiotice, dacă nu are și altă infecție dovedită.

coronavirus antibiotice
Sursă imagine: Pixabay

 

„Nu o spun eu, o spune ultima versiune a Protocolului Național de Tratament în infecția cu SARS-CoV-2. Și o întărește, în acest excelent articol din Viața Medicală, una dintre cele mai autorizate voci privind prescrierea antibioticelor în România, coordonatorul Ghidului Angelescu - Terapie Antimicrobiană, profesorul Gabriel-Adrian Popescu”, a scris medicul pe Facebook.

Citește și: Consumul de antibiotice în 2019, în România

Dr. Mihai Craiu a transmis și un MESAJ DE LUAT ACASĂ:

„Nu dați azitromicină copiilor dumneavoastră în speranța unor iluzorii efecte pozitive asupra infecției cu noul coronavirus. Nu ajută, chiar dăunează!”.

Etichete: dr. Mihai Craiu antibiotice infecția cu SARS-CoV-2 simptom coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC