Newsflash
Știri

Dr. Dorin Dumitru Borzea, omagiat de UMF Cluj-Napoca cu medalia „Iuliu Hațieganu”

de Dorina Novac - iul. 3 2020
Dr. Dorin Dumitru Borzea, omagiat de UMF Cluj-Napoca cu medalia „Iuliu Hațieganu”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca îl omagiază, astăzi, pe profesor doctor Dorin Dumitru Borzea, prin conferirea medaliei „Iuliu Hațieganu”.

Ceremonia de decernare a Medaliei „Iuliu Hațieganu”, pentru contribuţiile remarcabile la dezvoltarea și la prestigiul învăţământului stomatologic universitar clujean și românesc, a avut loc astăzi, 3 iulie, în amfiteatrul Ion Aleman al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

Dr. Dorin Dumitru Borzea
Prof. dr. Dorin Dumitru Borzea

 

Potrivit unui comunicat al UMF Cluj-Napoca, evenimentul s-a desfășurat într-un cadru restrâns, ceremonia fiind prezidată de decanul Facultății de Medicină Dentară conf. dr. Cristian Dinu, de prof. dr. Mihaela Băciuț - prorector ştiinţific și de prof. dr. Diana Dudea – director departament Protetică şi materiale dentare.

Decan al Facultății de Stomatologie între anii 1991-2000, preşedinte al Consiliului Județean al Colegiului Medicilor Dentiști (2004-2007), şef al Catedrei de Propedeutică dentară până la pensionarea domniei sale, în anul 2005, prof. dr. Dorin Dumitru Borzea a fost un creator de Școală și formator a numeroase generaţii de studenţi.

„Domnul profesor Borzea și-a păstrat permanent deschiderea spre informaţiile de ultimă oră. A fost printre primii din țară care a prezentat studenților Sistemele metalo-ceramice și mai ales integral ceramice în Tehnologia Protezelor dentare, variantele de proteze realizate prin injectare, sistemele speciale de retenție ale protezelor scheletate - sunt doar câteva exemple”, informează sursa citată.

A iniţiat şi dezvoltat Colegiul de Tehnică dentară, intuind importanţa acestei profesii strâns legate de activitatea medicului stomatolog, precum şi necesitatea de pregătire în condiţii cât mai performante a studenţilor din acest domeniu.

„În acelaşi context, a pus bazele primului laborator de simulare din cadrul facultăţii, în care a desfăşurat, de-a lungul timpului, cursuri de perfecţionare postuniversitară în diverse ramuri ale stomatologiei dentare restaurative”, se arată în comunicat.

medalie

În anul 2005, a organizat primul Congres Internaţional de Biomateriale „Napoca Biodent”, iar participarea unor personalităţi de renume în domeniul cercetării experimentale a biomaterialelor şi aplicabilităţii lor clinice, a conferit Clujului medicinii dentare un motiv de îndreptăţită mândrie.

„A fost o zi deosebită, plină de emoții. Doresc să adresez cele mai sincere și calde mulțumiri Senatului și doamnei rector, prof. dr. Anca Buzoianu. Sunt fericit că am primit această deosebită onoare, le mulțumesc membrilor Consiliului Facultății de Medicină Dentară, domnului decan Cristian Dinu, doamnei prorector Mihaela Băciuț, precum și catedrei de Propedeutică dentară. Mă bucur că întreg colectivul format de mine are oameni de valoare, care se implică în continuare pentru a aduce facultatea la nivel european și mondial”, a declarat prof. dr. Dorin Dumitru Borzea, în discursul de acceptare a distincției.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe