Newsflash
Știri

Dr. Csillag Paul-Bogdan, noul medic șef al UPU din cadrul SCJU Sibiu

de Dorina Novac - ian. 16 2023
Dr. Csillag Paul-Bogdan, noul medic șef al UPU din cadrul SCJU Sibiu

Dr. Csillag Paul-Bogdan, medic primar ATI - UPU-SMURD Sibiu, va fi noul medic șef al Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Acesta a promovat concursul privind ocuparea funcției de medic șef UPU, care a avut loc în data de 12 ianuarie anul curent, potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu.

SCJU Sibiu

Contractul, pe o perioadă de 4 ani, va fi încheiat în termen de maxim 15 zile de la data afișării rezultatului concursului.

Citește și: Modernizarea Secției Clinice Chirurgie II de la SCJU Sibiu, finalizată

„Dr. Bogdan Csillag, în vârstă de 47 ani, este absolvent al Facultății de Medicină din Sibiu, iar specializarea a obținut-o la Târgu-Mureș și Bruxelles. Și-a început cariera ca voluntar SMURD și are o experiență de peste 20 ani ca medic atât în pre-spital, pe ambulanțele și elicopterele SMURD cât și în spital, în cadrul UPU SMURD Târgu Mureș și UPU-SMURD SIBIU”, se arată într-un comunicat.

De asemena, a lucrat timp de doi ani la Paris, în serviciul de urgență medicală al Brigăzii de Pompieri, unde a obținut diploma de medicină de catastrofă. Este totodată medic voluntar Salvamont Sibiu și formator în domeniul intervenției la evenimente cu multiple victime.

Dr. Bogdan Csillag lucrează în cadrul SCJU Sibiu din anul 2016 și a mai ocupat funcția de medic șef al UPU Sibiu în perioada aprilie - noiembrie 2020.

„Preiau conducerea UPU - SMURD Sibiu având convingerea că, împreună cu personalul acestui serviciu, vom face în continuare totul pentru a asigura pacienților noștri un act medical de calitate. Le mulțumesc colegilor pentru activitatea zilnică din acest domeniu dificil, și de asemenea domnului dr. Roșca pentru eforturile făcute de-a lungul anilor pentru funcționarea și îmbunătățirea Unității de Primire Urgențe Sibiu”, a declarat dr. Bogdan Csillag.

În 2022, la UPU Sibiu s-au înregistrat 66.819 de pacienți, în creștere cu 13% față de anul anterior. Dintre aceștia, 15.374 au fost internați.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe