Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Doza de anticoagulant în infecţia cu SARS-CoV-2

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 29 ianuarie 2021

Tratamentul cu heparină cu greutate moleculară mică sau cu heparină nefracţionată, administrat în scop profilactic, în doză corectă, pacienţilor cu forme moderate de COVID-19, a avut beneficii clinice superioare față de doza redusă.

Potrivit noilor date, tratamentul anticoagulant, efectuat cu heparină cu greutate moleculară mică sau cu heparină nefracţionată, administrat în scop profilactic în doză corectă pacienţilor cu forme moderate de COVID-19, a avut beneficii clinice superioare comparativ cu doza redusă, necesitatea de suport al funcţi­ilor vitale fiind astfel diminuată.

Observaţiile au fost făcute pe baza studiilor clinice REMAP-CAP, ACTIV-4 și ATTACC, care au ca obiectiv evaluarea profilului de siguranţă și de eficacitate ale tratamentului anticoagulant în cazul adulţilor spitalizaţi pentru forme moderate și severe de COVID-19.
Pacienţii cu indicaţie anterioară de tratament anticoagulant au fost excluși din studiu. Date suplimentare vor fi publicate în următoarea perioadă.

Etichete: anticoagulant covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.