Newsflash
Știri

Două cazuri de meningită cu virusul West Nile, confirmate la Brăila

de L. Budin - sept. 2 2022
Două cazuri de meningită cu virusul West Nile, confirmate la Brăila

Un bărbat de 71 de ani şi o femeie de 86 de ani sunt internați la ATI, cu o formă severă de boală și cu evoluţie nefavorabilă.

Direcţia de Sănătate Publică Brăila a informat Instituţia Prefectului cu privire la confirmarea a două cazuri de meningită cu virus West Nile la două persoane din judeţ, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

tintar-braila

Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 71 ani, cu domiciliul şi expunerea în localitatea Gropeni, internat în data de 29 august, şi de o femeie în vârstă de 86 ani, cu domiciliul şi expunerea în municipiu, internată în data de 30 august.

Bărbatul a fost internat în Secţia Medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă şi femeia, la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul aceleiaşi unităţi medicale.

Ambii au fost transferaţi în ATI, cu o formă severă de boală, cu evoluţie nefavorabilă.

Sunt primele două cazuri de meningită cu virusul West Nile confirmate pe raza judeţului nostru în perioada de supraveghere iunie 2022 până în prezent. Imediat ce instituţia Prefectului Judeţul Brăila a fost informată cu privire la aceste două cazuri, am transmis o informare rapidă către toate UAT-urile de pe raza judeţului, odată cu setul de măsuri aplicabile în astfel de cazuri. Am discutat cu autorităţile publice locale despre situaţia înregistrată şi am primit asigurări că se vor aplica măsurile ce se impun”, a declarat prefectul judeţului Brăila, Iulian Timofei.

Imediat după informare, Primăria Municipiului Brăila a luat măsurile necesare limitării răspândirii virusului, urmând să demareze rapid acţiuni de dezinsecție.

De asemenea, mâine dimineaţă, la prima oră, am convocat şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea aprobării planului de măsuri privind combaterea răspândirii acestui virus”, a mai spus prefectul.

Un vaccin contra bolii Lyme ar putea fi dezvoltat până în 2025

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe