Newsflash
Știri

Donatori de celule stem

de Marian CÂMPEANU - iun. 25 2013
Donatori de celule stem

   A fost lansată oficial, în România, la 6 iunie a.c., campania de comunicare „Donează o şansă la viaţă“, în scopul promovării donării de celule stem hematopoietice. Campania este susţinută de Ministerul Sănătăţii şi organizată de Registrul naţional al donatorilor voluntari de celule stem hematopoietice, în colaborare cu unităţile sanitare de recrutare şi testare a donatorilor. Donarea – voluntară, anonimă şi neremunerată – poate fi făcută de persoane sănătoase cu vârste între 18 şi 60 de ani, dar numai după înscrierea în Registru; vârsta maximă de înscriere este 45 de ani. Înscrierea nu presupune automat şi donare, aceasta realizându-se doar atunci când există compatibilitatea cu un anumit receptor. Până acum, în unităţile sanitare româneşti au fost realizate patru transplanturi de celule stem de la donator neînrudit. La nivel mondial, sunt înregistraţi peste 22 de milioane de donatori voluntari de celule stem hematopoietice.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe