Newsflash
Știri

Dolj, judeţul cu cele mai multe persoane din rural vaccinate anti-COVID-19

de L. Budin - apr. 12 2022
Dolj, judeţul cu cele mai multe persoane din rural vaccinate anti-COVID-19

Andrei Baciu, preşedintele CNCAV, a spus că Dolj este judeţul cu cele mai multe persoane din rural vaccinate anti-COVID – respectiv, cu 12.530 de cetățeni.

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a mai spus că judeţul Dolj se clasează pe locul al treilea la nivel naţional în privinţa vaccinărilor în locuri atipice, informează Agerpres

vax1

Vaccinarea în locaţii atipice a ţinut strict de iniţiativa locală, de a organiza un centru de vaccinare fie la aeroport, fie în parcare, fie la mall, iar aceste lucruri s-au făcut la nivelul judeţului tocmai pentru că oamenii au dorit să închidă cât mai repede această situaţie de criză. Prin această abordare, în Dolj au fost vaccinate 21.806 persoane, clasându-se pe locul trei la nivel naţional ca număr de persoane vaccinate”.

Doljul s-a clasat pe locul I inclusiv la vaccinarea făcută prin medicii de familie – cu 74.600 persoane imunizate în cabinete. Și la capitolul vaccinare în spitale, Doljul se află pe un loc fruntaş, cu 1.776 de persoane, clasându-se pe locul al 3-lea.

Andrei Baciu a mai adăugat că CNCAV îşi va încheia activitatea în perioada următoare, după 16 luni în care a organizat vaccinarea la nivel naţional, iar vaccinarea împotriva COVID-19 va fi transferată către medicii de familie.

Comitetul Naţional de Coordonare al Activităţile de Vaccinare îşi încheie activitatea după 16 luni în care a organizat vaccinarea la nivel naţional, iar acum acest proces de vaccinare împotriva COVID-19 va fi transferat către medicii de familie. La final de activitate, doresc să transmit un mesaj de mulţumire, de apreciere şi de recunoştinţă pentru toţi cei care au făcut eforturi deosebite şi au avut rezultate bune şi care s-au evidenţiat la nivel naţional. Doljul este, cu siguranţă, un exemplu la multe capitole”, a declarat secretarul de stat Andrei Baciu.

Rafila: politica de preţuri a MS privind medicamentele trebuie revizuită

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe