Newsflash
Știri

Doi vârstnici au mers la vaccinare în straie populare

de Dorina Novac - apr. 13 2021
Doi vârstnici au mers la vaccinare în straie populare

Doi vârstnici, de 82 și de 85 de ani, au mers la vaccinare în straie de sărbătoare, a anunțat Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

La cei 85 de ani ai săi, domnul Vasile Pop din Meșenii de Jos şi-a îmbrăcat cămeșa albă cu motive tradiționale sălăjene, care îi e dragă pentru că a purtat-o și atunci când a fost mire, și-a pus la brâu chimirul negru de piele și a plecat spre Zalău, să se vaccineze împotriva COVID-19, a transmis pe Facebook platforma Ro Vaccinare.

varstnici in straie populare
Sursă imagine: Ro Vaccinare// Facebook

Potrivit sursei citate, acesta nu a mers singur, ci împreună cu consăteana sa, doamna Floare Păuşan, de 82 de ani, care și ea s-a gătit de sărbătoare, cu o frumoasă ie albă, cu cusături negre.

ro vaccine 2
Vasile Pop

„Nu am vrut să vin mai repede să mă vaccinez, că am spus să-i las întâi pe cei tineri, dar acum cred că ne-a venit şi nouă rândul să ne vaccinăm, să fim protejați de virus. Nu mi-e frică de vaccin, pentru că merg în fiecare an să-mi fac, la doctorul de familie, vaccinul antigripal”, a spus Floare Păuşan, înainte să-şi suflece mâneca stângă de la cămașă.

ro vaccine 1
Floare Păuşan

Doi vârstnici care au privit vaccinarea ca pe o sărbătoare, o cale de a trece peste pandemie și nu ca pe o obligație sau o corvoadă.

„Am avut două persoane cu o vârstă înaintată, de 82, respectiv 85 de ani, pacienţi din comuna Meseşenii de Jos, cu o patologie cronică, care chiar dacă sunt în etate au dorit să vină să se vaccineze, pentru a sublinia încă o dată importanţa vaccinării şi siguranţa vaccinului. Sunt nişte pacienţi model, care şi pentru vaccinul anual antigripal vin la vaccinare, la cabinetul medicului de familie. Nu au avut până acum probleme sau efecte secundare, iar faptul că au ajuns la această vârstă se datorează şi respectării indicaţiilor medicului de familie”, a menționat Csakvari Alexandru, medic primar medicină de familie, coordonatorul Centrului de vaccinare nr. 2, Cercul Militar Zalău.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe