Newsflash
Știri

Doi angajați de la Spitalul „Dr. Victor Babeș”, reținuți de procurori

de Florentina Ionescu - iun. 17 2021
Doi angajați de la Spitalul „Dr. Victor Babeș”, reținuți de procurori

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au reținut miercuri, 16 iunie, doi angajați ai Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”.

Astfel, reprezentanții ASSMB, ca urmare a interesului manifestat de mass-media referitor la reținerea de către procurori, în cursul zilei de ieri, a doi angajați ai Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, au făcut câteva precizări. 

pacient oxigen

„Imediat după producerea evenimentului tragic din ziua de 12.04.2021 - când trei pacienți au decedat în Unitatea mobilă de Terapie intensivă amplasată de DSU în curtea spitalului, ca urmare a blocării ventilatoarelor la care erau conectați bolnavii de COVID 19 -, conducerea și personalul unității sanitare au acordat întregul sprijin organelor de anchetă pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor producerii tragediei”, se arată într-o informare de presă a ASSMB remisă redacției.

Totodată, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a precizat că angajații Serviciului tehnic din cadrul spitalului „Dr. Victor Babeş”, reținuți în cursul zilei de ieri, îndeplinesc toate condițiile legale și de pregătire profesională pentru ocuparea posturilor pe care au fost angajați.

Ancheta fiind în derulare, conducerea spitalului „Dr. Victor Babeş” și întreg personalul medical şi auxiliar din cadrul unităţii sanitare vor continua să sprijine autoritățile competente în vederea aflării depline a adevărului, se mai arată în informare.

„Conducerea şi întreg personalul Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş" transmit încă o dată cele mai sincere condoleanţe şi sunt alături de familiile celor decedaţi în tragicul eveniment”, potrivit sursei citate.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe