Newsflash
Știri

Diureticele reduc riscul de spitalizare precoce

de Dr. Mădălina Badea - aug. 14 2020
Diureticele reduc riscul de spitalizare precoce

Menţinerea tratamentului cu diuretic de ansă după externare reduce riscul de spitalizare precoce la pacienţii cu insuficienţă cardiacă, pe lângă efectul benefic asupra recurenţei simptomelor

Este rezultatul analizei unei cohorte din studiul OPTIMIZE-HF, ce a inclus 7.936 de pacienţi care nu urmau tratament diuretic. Acesta a indicat o reducere cu 27% a mortalităţii la 30 de zile și cu 21% a ratei de spitalizare, ambele beneficii fiind valabile doar în primele 60 de zile după externare.

Studiul, publicat în Journal of the American College of Cardiology, este primul care include această categorie de pacienţi și concluzionează că tratamentul cu diuretic de ansă pe termen lung este esenţial pentru cei cu insuficienţă cardiacă simptomatică care au necesitat internare. De asemenea, pornind de la acest studiu, s-ar putea lua în discuţie extinderea recomandărilor de ghid privind acest tratament pentru pacienţii cu istoric recent de congestie, actual stabili.

ETICHETEdiuretic

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe