Newsflash
Știri

Disponibilizări la DSP şi MS

de - aug. 19 2013
Disponibilizări la DSP şi MS
Numărul de posturi din Ministerul Sănătăţii şi din direcţiile de sănătate publică va fi redus. Concret, vor fi disponibilizaţi 164 de angajaţi, se arată în nota de fundamentare a unui nou proiect legislativ afişat pe site-ul Ministerului. Măsura are ca scop reducerea cheltuielilor din Sănătate, dar nu se aplică unităţilor sanitare.
Documentul prevede şi reducerea cu 4% a numărului total de posturi ocupate, din minister şi direcţiile de sănătate publică. Astfel, din totalul de 4.690 de posturi aprobate s-au redus 352 de posturi vacante şi au rămas 4.338 de posturi ocupate, posturi vacante unice, posturi vacante de conducere şi posturi vacante în procedură de ocupare. Procentul de 4% se aplică la un număr de 4.103 de posturi (3.865 de la DSP-uri şi 238 de la MS), de aici rezultând cifra de 164 de posturi ce trebuie reduse.
Economiile rezultate din aplicarea acestei măsuri sunt estimate la 356.864 de lei şi „vor fi folosite la asigurarea fondurilor necesare pentru programele de sănătate“.
Proiectul de lege este în dezbatere publică până la 22 august, iar criteriile în baza cărora urmează să se facă disponibilizările vor fi stabilite de reprezentanţii Ministerului, împreună cu liderii Sanitas. (M. V.)

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe