Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Discipolii lui Hipocrate

Viața Medicală
Dr. Constantin BOGDAN vineri, 1 august 2014
    Palatul Facultăţii de Medicină din Bucureşti a fost gazda celui de-al şaselea simpozion naţional hipocratic, organizat de Societatea Română de Istoria Medicinii, societate octogenară cu activitate bogată, susţinută cu continuitate şi multe realizări, în ciuda statutului încă nesatisfăcător al disciplinei şi locului pe care îl are în prezent în învăţământul universitar. Douăsprezece intervenţii pe teme diverse au trezit interesul participanţilor şi au stimulat discuţiile. Cităm câteva titluri: Hipocrate şi concepţia despre epidemii; Un hipocratist român de seamă – Gh. Brătescu; Contribuţii hipocratice ale profesorului Anton Dobrovici; Medicaţia oncologică în medi­cina hipocratică; Hipocrate şi iluminismul medical româ­nesc; Doctrine şi concepte posthipocratice. Comunicările au fost bogat ilustrate cu reproduceri după documente rare, opere de artă, cărţi şi tratate vechi etc.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC