Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Directorul general al UNIFARM, suspendat din funcție

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 25 iunie 2020, ora 11:09

Ieri a avut loc o ședință în care cei din Consiliul de Administrație al UNIFARM au decis suspendarea contractului directorului general.

În cadrul ședinței de ieri, membrii Consiliului de Administrație al CN UNIFARM SA au aprobat constatarea suspendării de drept a contractului de director general al lui Ionel Adrian începând cu data de 23 iunie 2020, dar nu mai târziu de data de 14 iulie 2020, data încetării de drept a mandatului de director general, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, remis redacției.

masti contract achizitie

Măsura aceasta vine în urma Ordonanței procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție de punere în acțiune a urmăririi penale și luarea măsurii controlului judiciar timp de 60 zile, precum și a măsurii complemenatre de a nu exercita funcția de director general și administrator la CN UNIFARM SA.

De asemenea, în comunicat se precizează că membrii Consiliului de Administrație au decis numirea lui Ionuț Ionescu în funcția de director general interimar al societății pe o durată de maximum patru luni, dar nu mai târziu de finalizarea procesului de recrutare pentru postul de director general, în conformitate cu OUG 109/2011.

În cursul zilei de ieri, reprezentanții Adunării Generale a Acționarilor au constatat suspendarea de drept a contractului de administrator al lui Ionel Adrian începând cu data de 26 iunie 2020, până la ridicarea măsurii dispuse de DNA sau de către instanța de judecată.

Reamintim că directorul UNIFARM ar fi cerut mită de 760.000 de euro pentru o achiziție de măști și combinezoane neconforme cu cele care erau specificate în contract, potrivit Mediafax.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: unifarm suspendare contract Ionel Adrian

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC