Newsflash
Știri

Din toamnă, spital modular pentru pacienţii COVID la Institutul „Marius Nasta”

de L. Budin - ian. 17 2022
Din toamnă, spital modular pentru pacienţii COVID la Institutul „Marius Nasta”

În septembrie, Institutul „Marius Nasta” ar putea avea un spital modular cu 15 paturi de terapie intensivă şi alte 40 de locuri pe secţie pentru pacienţi cu COVID şi cu sindroame post-COVID.

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” doreşte să declanşeze licitaţia pentru construcţia spitalului modular, a declarat managerul Beatrice Mahler pentru Agerpres.

beatrice-mahler
Sursă foto: Facebook Beatrice Mahler

 

Finanţarea acestui spital modular provine din fonduri europene. Un proiect câştigat anul trecut şi care va fi implementat - sper eu - până la faza finală pe parcursul anului 2022. Este cel mai mare proiect, în valoare de 14.400.000 lei. Este un spital care va avea 15 locuri de terapie intensivă, 40 locuri pe secţie cu un container care va conţine un computer-tomograf. Va avea destinaţie pentru perioade de val pandemic - pacientul cu COVID -, şi pentru perioadele dintre valuri ne dorim să oferim îngrijire în această zonă pacienţilor cu sindroame post-COVID care au nevoie de terapie respiratorie susţinută şi, din păcate, avem astfel de situaţii”, a precizat managerul.

Unitatea modulară va fi construită în curtea institutului, între pavilionul 2, care în prezent este destinat pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, şi pavilionul 3, unde sunt internaţi pacienţi cu tuberculoză.

Managerul institutului a adăugat că alte proiecte ale unităţii medicale vizează dotarea Serviciului de Anatomie Patologică, dar şi finalizarea reţelei de canalizare, însă acestea depind de finanţarea care „încă nu este confirmată”.

Finalizarea dotării Serviciului de Anatomie Patologică ar presupune un sistem complex de diagnostic, de la examenul histopatologic până la stadiul de imunohistochimie extrem de rapid şi care ar fi posibil în Institutul «Marius Nasta», astfel încât pacientul cu cancer pulmonar care se adresează institutului să beneficieze nu doar de diagnosticul pneumologic, ci şi de confirmarea histopatologică necesară iniţierii tratamentului oncologic cât mai rapid”, a spus Beatrice Mahler.

Pentru finalizarea reţelei de canalizare şi apă a Institutului, s-au făcut demersuri atât către Ministerul Sănătăţii, cât şi pentru identificarea altor surse de finanţare.

Este vorba despre o investiţie de 3.720.000 lei, pentru că documentele de studiu tehnic sunt finalizate în acest moment, însă avem de văzut care vor fi sursele de finanţate pentru acest proiect, care este extrem de necesar pentru funcţionarea institutului”, a mai spus managerul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe