Newsflash
Știri

Diana Păun: burnout post-pandemic sever pentru personalul medical

de L. Budin - oct. 31 2022
Diana Păun: burnout post-pandemic sever pentru personalul medical

„Trebuie să ne preocupăm să investim în sănătatea fizică şi mentală a lucrătorilor noştri”, a declarat consilierul prezidențial Diana Păun.

Consecinţele extenuării profesioniştilor din domeniul medical în perioada pandemiei de COVID -19 au fost „extrem de severe”, a declarat  consilierul prezidenţial Diana Păun, la a 11-a ediție a Aspen Healthcare Summit, un eveniment al Institutului Aspen Romania.

burnout-medic

Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage un semnal de alarmă în acest sens şi arată cât de important este ca medicul să fie privit în primul rând ca om, a adăugat Diana Păun, citată de Agerpres.

Consecinţele în zona burnoutului post-pandemic au fost extrem de severe, se vede în numărul de depresii, în numărul de sinucideri înregistrate în rândul personalului medical, inclusiv în ţara noastră”, a subliniat ea.

Consilierul prezidenţial s-a referit la raportul regional „Sănătatea şi forţa de muncă de îngrijire în Europa”, care prezintă 10 direcţii de intervenţie.

Din păcate, până la ora actuală nu avem (...) o strategie clară care să urmărească pregătirea şi distribuirea forţei de muncă în funcţie de maparea nevoilor de la nivel naţional şi în funcţie de ieşirile din sistem, dar, din câte cunosc, la acest moment, Ministerul Sănătăţii împreună cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii lucrează la un astfel de plan naţional. De altfel, reforma resurselor umane (...) reprezintă pilon în PNRR-ul pentru Sănătate”, a adăugat consilierul prezidenţial.

Polimedicația poate crește riscul de demență

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe