Newsflash
Știri

Diagnosticul sindromului de apnee în somn prin fotografie

de - mai 1 2020
Diagnosticul sindromului de apnee în somn prin fotografie

Trăsăturile faciale analizate pe imagini recreate tridimensional ar putea prezice riscul unei persoane de a dezvolta apnee în somn obstructivă, potrivit unui studiu publicat în Journal of Clinical Sleep Medicine*.

apnee-somnCercetătorii au arătat că măsurătorile geodezice aplicate pe imagini tridimensionale, obţinute cu ajutorul unui scanner craniofacial, prezic cu o acurateţe de 89% prezenţa acestei patologii, metoda fiind superioară celei ce utilizează imagini bidimensionale.

Datele obţinute de la 300 de pacienţi cu sindrom de apnee în somn de tip obstructiv și de la 100 de pacienţi fără această patologie au fost folosite pentru a crea un algoritm de predicţie.

Aceasta ar putea fi o aplicaţie accesibilă, larg răspândită pentru screeningul unei afecţiuni devenită o adevărată problemă de sănătate publică.


Notă autor:

*https://jcsm.aasm.org/doi/10.5664/jcsm.8402

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe