Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Diagnosticul ecografic al fracturilor la copii

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 5 iunie 2020

Ecografia musculoscheletală este o metodă utilă pentru diagnosticul anumitor fracturi la copii, precum cele ale părţii distale a antebraţului sau articulaţiei mâinii, sugerează o metaanaliză publicată în American Journal of Emergency Medicine*.

Cercetătorii americani au revizuit 32 de studii ce au inclus 2.994 de pacienţi pediatrici și 3.415 de examinări paraclinice. Treizeci dintre studiile analizate au utilizat evaluarea radiologică, un studiu rezonanţa magnetică nucleară și un studiu a utilizat cele două metode menţionate anterior împreună cu ecografia. Aceasta s-a dovedit eficientă pentru diagnosticul majorităţii fracturilor de membru superior la copil, cu excepţia fracturii de cot, pentru care radiografia rămâne metoda de elecţie.

*https://bit.ly/2MlVcDH

Etichete: diagnostic fracturi Ecografie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.