Newsflash
Știri

Dezbatere la MS

de Dr. Al. TRIFAN - apr. 3 2013
Dezbatere la MS
   Mai multe asociaţii de pacienţi şi organizaţii nonguvernamentale, dar şi reprezentanţi ai presei au participat săptămâna aceasta, la Ministerul Sănătăţii, la o dezbatere a proiectului de hotărâre de guvern privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2013 şi 2014. Discuţiile moderate de dr. Adrian Pană, secretar de stat în MS, au vizat în special probleme ce ţin de activitatea asociaţiilor de pacienţi şi a ONG-urilor în raport cu ministerul de resort.
   Reprezentanta Asociaţiei Române Anti-Sida, spre exemplu, a insistat ca asociaţiile de pacienţi şi ONG-urile să fie desemnate ca parteneri cu drepturi egale la discuţii, eventual şi bugetate. Fundaţia Renaşterea a cerut ca prevenţia şi screeningul cancerului de col uterin să fie prevăzute în actul normativ. O altă problemă ridicată a fost necesitatea unui program de prevenire în tuberculoza multidrog-rezistentă.
   Reprezentanta Asociaţiei Pacienţilor cu Boli Autoimune a depus scrisori din partea filialelor din ţară şi a prezentat unele din problemele din domeniul sclerozei multiple, solicitând totodată, în ce priveşte hepatita, întocmirea unui registru naţional şi prelungirea valabilităţii prescripţiilor de la una la trei luni. Au mai fost intervenţii şi din partea altor asociaţii, dar mai consistentă a fost cea venită de la ARPIM, privind accesul pacienţilor la medicamente şi preţurile prevăzute în programele naţionale.
   Am aflat, cu această ocazie, că până în luna iunie a.c. va avea loc o evaluare a programelor de sănătate aplicate în prezent.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe