Joi, 1 aprilie 2010, a avut loc la sediul Institutului de Sănătate Publică Bucureşti o dezbatere publică, organizată de Ministerul Sănătăţii, pe tema introducerii tichetului de sănătate. În faţa unei săli ocupate în cea mai mare parte de reprezentanţii mass-media şi în care se făcea remarcată absenţa invitaţilor din partea Colegiului Medicilor din România, Colegiului Farmaciştilor şi ai Asociaţiilor Medicilor de Familie, dl dr. Cristian Irimia, secretar de stat în MS a prezentat principiile care stau la baza introducerii sistemului de coplată. Dsa a arătat mecanismul optim pentru realizarea îmbunătăţirii stării de sănătate a populaţiei şi creşterea graduală a resurselor locale ca fiind introducerea tichetul pentru sănătate. (...)"> DEZBATERE EŞUATĂ - Viața Medicală
Newsflash
Știri

DEZBATERE EŞUATĂ

de Dr. Al. T. - apr. 9 2010
DEZBATERE EŞUATĂ

    Joi, 1 aprilie 2010, a avut loc la sediul Institutului de Sănătate Publică Bucureşti o dezbatere publică, organizată de Ministerul Sănătăţii, pe tema introducerii tichetului de sănătate. În faţa unei săli ocupate în cea mai mare parte de reprezentanţii mass-media şi în care se făcea remarcată absenţa invitaţilor din partea Colegiului Medicilor din România, Colegiului Farmaciştilor şi ai Asociaţiilor Medicilor de Familie, dl dr. Cristian Irimia, secretar de stat în MS a prezentat principiile care stau la baza introducerii sistemului de coplată. Dsa a arătat mecanismul optim pentru realizarea îmbunătăţirii stării de sănătate a populaţiei şi creşterea graduală a resurselor locale ca fiind introducerea tichetul pentru sănătate. (...)

Acesta se defineşte ca o modalitate, o procedură care asigură accesul fiecărei persoane la o gamă de servicii medicale conform nevoilor fiecăruia, având drept rezultat îmbunătăţirea ofertei la serviciile care apar ca fiind deficitare. Materializarea acestui tichet pentru sănătate se produce prin participarea asiguratului cu o contribuţie personală la plata serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale în momentul în care beneficiază efectiv de acestea în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate. Contribuţia personală din partea pacientului va fi – pentru asistenţa primară – de 5 lei pentru fiecare consultaţie şi de 15 lei pentru vizitele la domiciliu, în afara programului normal de lucru. Pentru ambulatoriul de specialitate se va plăti 10 lei pentru fiecare consultaţie, 20 de lei pentru vizitele la domiciliu efectuate în afara programului normal şi 50 de lei pe cura de tratament în serviciile de recuperare–reabilitare. Pentru investigaţii de înaltă performanţă, coplata este de 25–200 de lei. În sectorul asistenţei spitaliceşti, o consultaţie la structurile de urgenţă ale spitalului va costa 20 de lei, 10 lei episodul de spitalizare de zi şi 50 de lei episodul de spitalizare cu internare.
    La discuţii au participat doar reprezentantul Colegiului Medicilor Dentişti, care a afirmat că în sectorul pe care îl reprezintă coplata nu a dat satisfacţii, şi dl dr. Dan Pereţianu, reprezentantul Camerei Federative a Medicilor, care s-a situat în dezacord cu punctul de vedere al MS şi s-a declarat sceptic cu privire la rezultatele acestei măsuri.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe