Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Deschiderea primului Congres Naţional de Rinologie

   Miercuri, 2 noiembrie 2011, începând cu ora 18, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti, va avea loc ceremonia de deschidere a primului Congres al Societăţii Române de Rinologie (Bucureşti, 3–5 noiembrie a.c.).
   După cum ne-am informat cititorii, beneficiind şi de un interviu acordat ziarului nostru (nr. 41/14 octombrie 2011) de către dl prof. dr. Codruţ Sarafoleanu, secretarul general al Societăţii Române de Rinologie şi preşedintele acestui prim congres, continuând tradiţia şi luând exemplul societăţilor europene şi americane de ORL, care au dat naştere unor asociaţii şi societăţi pe subspecialităţi (rinologie, laringologie, otologie), la iniţiativa dlui prof. dr. Codruţ Sarafoleanu, s-a înfiinţat, şi în ţara noastră, această nouă societate ştiinţifică. În interviul amintit, interlocutorul nostru sublinia faptul că s-a avut în vedere obţinerea unei societăţi interdisciplinare, pornind de la realitatea că patologia nasului şi a căilor respiratorii superioare se află în strânsă relaţie, structurală, funcţională şi terapeutică, dar şi în legătură cu o patologie conexă, aparţinând: alergologiei, pneumologiei, chirurgiei oro-maxilo-faciale, bolilor infecţioase şi pediatriei. De asemenea, s-a dorit dezvoltarea cercetării fundamentale, a medicinii de laborator, a geneticii etc., cu teme în legătură cu acest nou circumscris domeniu. Dl prof. dr. Codruţ Sarafoleanu îşi exprima, de asemenea, speranţa de a câştiga proiecte de cercetare, deoarece „numai aşa putem merge înainte în elucidarea etiologiei bolilor infecto-inflamatorii şi tumorale din sfera ORL“. S-a reuşit, totodată, editarea unei publicaţii în limba engleză, având ca editor noua Societate: „Romanian Journal of Rhinology“. Publicaţia este acreditată de Colegiul Medicilor şi va fi inclusă în Index Copernicus. Societatea de Rinologie are între alte preocupări perfecţionarea şi specializarea rezidenţilor, inclusiv dorinţa de a-i ajuta pe aceştia să urmeze specializări în clinici din străinătate. În ţară, vor fi organizate minimum două cursuri de specializare şi formare medicală continuă, apelând şi la concursul unor invitaţi străini. Congresul de la Bucureşti va fi totodată un prilej de a marca un eveniment de suflet: împlinirea a 40 de ani de existenţă a Clinicii ORL din Spitalul „Sf. Maria“. Clinica a fost înfiinţată în septembrie 1971 de dl prof. dr. Dorin Sarafoleanu. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC