Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Descentralizarea se apropie de final

   Ministrul sănătăţii, dl Cseke Attila, a solicitat celor patru autorităţi locale care nu au preluat unităţile sanitare cu paturi să finalizeze procedurile pentru încheierea protocoalelor de predare-primire a spitalelor. Astfel, ministerul va putea lua cât mai urgent măsurile necesare finalizării procesului de descentralizare în scopul asigurării unei mai bune funcţionări a sistemului de asistenţă medicală, în interesul cetăţenilor. Descentralizarea unităţilor cu paturi s-a realizat în proporţie de 98,4%. Până în acest moment, din cele 373 de spitale propuse spre descentralizare nu au fost preluate şase unităţi spitaliceşti de către municipiile Arad şi Caransebeş, precum şi de judeţele Vaslui şi Vrancea.(...)

    În textul OUG nr. 48/2010 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii în vederea descentralizării, Guvernul şi-a asumat angajamentul de a plăti arieratele acumulate de spitale cu termenul depăşit la data de 31 martie 2010.
   În scrisoarea semnată de ministrul sănătăţii se arată: „În şedinţa din 18 august 2010, Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat, astfel încât suma de 859.863 mii lei a fost alocată în bugetul Ministerului Sănătăţii pentru transferuri către bugetul Fondului naţional unic de asigurări de sănătate. Această sumă va fi utilizată pentru plata obligaţiilor unităţilor sanitare cu paturi înregistrate peste termenul de scadenţă şi neachitate la data de 30 iunie 2010. În acest fel este îndeplinită şi chiar este excedată obligaţia pe care Guvernul şi-a asumat-o prin aprobarea OUG nr. 48/2010, art. VII, alin. (1). Măsura adoptată de Guvern, mai ales dacă avem în vedere condiţiile dificile financiar-bugetare generate de criza economică, dovedeşte determinarea Executivului de a acţiona în sprijinirea şi impulsionarea procesului de descentralizare a unităţilor sanitare cu paturi“. OUG nr. 48/2010 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii în vederea descentralizării a fost aprobată în plenul Senatului cu 75 de voturi „pentru“, 38 „împotrivă“ şi 2 abţineri.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.