Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Departament nou de urologie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 10 august 2022, ora 12:34

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj dispune de un departament nou de urologie, dotat cu un ultrasonograf modern, de ultimă generație, dar și cu un car de endoscopie urologică.

Dotările permit efectuarea de intervenții urologice minim-invazive, cu o durată de spitalizare cuprinsă între 2 și 7 ore, în regim de spitalizare de zi.

urologie

„Noul departament simplifică activitatea medicală și crește semnificativ accesul pacienților cu afecțiuni mai puțin grave ale aparatului urinar. Aceștia din urmă vor beneficia de servicii medicale performante, asigurate de o echipă medicală specializată, într-un timp foarte scurt și în condiții de maximă siguranță”, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Citește și: Angiograf ultraperformant la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj

În perioada imediat următoare, aici vor fi realizate intervenții precum: uretrocistoscopie, extragerea corpilor străini de la nivelul aparatului urinar inferior prin abord endoscopic, extragerea litiazei vezicale de dimensiuni reduse.

De asemenea, vor fi efectuate biopsii ale formațiunilor tumorale uretrale/vezicale cu pensa la rece, puncții biopsii prostatice pentru formațiuni tumorale prostatice, precum și mici intervenții chirurgicale.

Etichete: interventii urologice departament nou de urologie servicii medicale performante uretrocistoscopie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.