Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Demența cercetată prin joacă

Viața Medicală
Dan Dumitru MIHALACHE vineri, 6 mai 2016
Compania de telecomunicații Deutsche Telekom a lansat săptămâna trecută, la București, un joc pentru dispozitivele mobile, intitulat Sea Hero Quest. Jocul a fost conceput în așa fel încât să contribuie la înțelegerea cât mai bună a procesului de orientare în spațiu și a modului de funcționare a zonei responsabile cu mișcarea din creierului uman. Datele colectate din joc vor fi anonimizate și stocate în cadrul centrului de date T-Systems din Germania. Potrivit Ruxandrei Vodă, director de comunicare Telekom Romania, fiecare secundă de joc poate fi transpusă de experți în date științifice, care vor putea fi utilizate de cercetători în dezvoltarea de noi teste pentru diagnosticarea demenței. Conform raportului The Global Impact of Dementia (2013–2050), această boală va afecta 135 de milioane de oameni la nivel global până în 2050. Sea Hero Quest a fost creat în parteneriat cu organizația de caritate Alzheimer’s Research, University College London, University of East Anglia și dezvoltatorii de jocuri Glitchers. Lansarea lui a avut loc în cadrul unei conferințe de presă la care au participat și Marius Bostan, ministrul comunicațiilor și societății informaționale, respectiv, Adrian Curaj, ministrul educației naționale și cercetării științifice. Jocul este disponibil în întreaga lume pe sistemele iOS și Android și poate fi descărcat gratuit din App Store sau Google Play.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.