Newsflash
Știri

Delegație OMS, în vizită la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara

de Dorina Novac - oct. 25 2021
Delegație OMS, în vizită la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara

O delegație condusă de dr. Heather Papowitz, manager de criză în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, s-a întâlnit, luni, cu conducerea Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Specialistul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a vrut să vadă care sunt condițiile de tratament din unitatea sanitară aflată în linia întâi a luptei împotriva SARS-CoV-2, care sunt nevoile medicilor și cum poate ajuta organizația spitalul timișean, potrivit reprezentanților Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara.

Delegatie OMS

Astfel, reprezentantul OMS a vizitat zona unde se fac triajul și evaluarea pacienților COVID-19, radiologia, acolo unde pacienții sunt evaluați imagistic, și a vrut să afle mai multe informații despre programul Pandemic Controller, elaborat de dr. Virgil Musta.

OMS

„Vrem să vedem situația în teren, efectiv, dincolo de statistici și de raportări. Să vedem exact ce se întâmplă. Cel mai bine este să lucrăm ca o echipă pentru a sprijini eforturile depuse. Felicităm guvernul că a decis să pună în aplicare măsuri mai dure. Știm că, acum, este o presiune uriașă pe sistemul sanitar. Cel mai important este să ținem scăzut numărul de cazuri, să facem în așa fel încât pacienții să nu ajungă în spitale, să ridicăm presiunea de pe unitățile sanitare. Așa că, această vizită este extrem de importanta și, la final, vom trage concluziile”, a spus dr. Heather Papowitz, reprezentant OMS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe