Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

De la Ministerul Sănătăţii

Reuniune informală

   La Dublin, în cadrul unei reuniuni informale a miniştrilor sănătăţii din UE, Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, şi dr. Adrian Pană, secretar de stat în MS, au participat la o dezbatere privind impactul obezităţii la copii, dar şi la o şedinţă pe tema impactului crizei financiare asupra sistemelor de sănătate. Şefii delegaţiilor au discutat despre măsurile care pot îmbunătăţi finanţarea sectorului, despre dezvoltarea cu prioritate a prevenţiei pe termen lung ca un mecanism eficient de ameliorare şi îmbunătăţire a stării de sănătate, dar şi de reducere a costurilor asociate îmbolnăvirilor.
Ministrul sănătăţii a avut o întâlnire bilaterală cu omologul său din Ungaria, cu care a discutat stadiile de implementare a măsurilor de reformă în sănătate, dar şi domeniile comune de expertiză şi colaborare pentru un schimb de bune practici între cele două ţări.

Strategii regionale

   Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, s-a întâlnit, la Dublin, cu dr. Zsuzsanna Jakab, directorul regional OMS Europa. Principalele teme de discuţie s-au axat pe implementarea strategiei de luptă împotriva tuberculozei multirezistente şi pe deschiderea unui număr de posibile resurse tehnice pe care biroul regional OMS le poate pune la dispoziţia autorităţilor române în vederea creşterii calităţii politicilor de sănătate. Directorul regional OMS Europa l-a invitat pe ministrul Eugen Nicolăescu la o vizită de lucru la sediul OMS Europa din Copenhaga, în cursul lunii iunie a acestui an.

Sprijin britanic

   Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, şi dr. Adrian Pană, secretar de stat în MS, s-au întâlnit cu E.S. Martin Harris, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti. În cadrul discuţiilor, s-a stabilit realizarea unui parteneriat între Organizaţia Casa Speranţei şi Ministerul Sănătăţii, cu susţinerea ambasadorului Marii Britanii în România, pentru realizarea unei strategii naţionale în domeniul îngrijirilor paliative. O altă temă a fost legată de migraţia medicilor, ce afectează în mod direct şi pe termen lung starea de sănătate a românilor. De aceea, unul dintre obiectivele prioritare ale MS este asigurarea unui număr adecvat de medici în România. Una din soluţiile prezentate a fost salarizarea în funcţie de performanţă.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.