Newsflash
Știri

De la Ministerul Sănătăţii

de - feb. 27 2013
De la Ministerul Sănătăţii

Inaugurare nefuncţională

   La sfârşitul săptămânii trecute, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a fost inaugurată o nouă secţie de anestezie-terapie intensivă (ATI), rezultat al unei investiţii de peste 800.000 de euro. Suma a fost folosită pentru lucrări de reabilitare, înlocuire a instalaţiilor de fluide medicinale, recompartimentarea şi refacerea circuitelor la standarde UE. Prezent la inaugurare, Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, a apreciat că Spitalul Universitar ar putea în curând întruchipa conceptul de spital regional de urgenţă. Dsa a adăugat că, după aprobarea bugetului de către Parlamentul României, va avea în vedere alocarea fondurilor necesare finalizării investiţiei pentru secţia de ATI, prin achiziţionarea celor 20 de paturi şi a monitoarelor necesare, în lipsa cărora nu poate funcţiona. Ministrul a asigurat conducerea spitalului de intenţia de a aloca şi sumele necesare finalizării buncărului pentru aparatura de radioterapie şi a lucrărilor la bucătăria şi spălătoria spitalului.

Licitaţii centralizate cu sprijinul OMS

   În săptămâna 25 februarie – 3 martie, la solicitarea MS, doi experţi în licitaţii centralizate (unul specializat în achiziţii de medicamente pentru tuberculoză, celălalt în achiziţii centralizate generale) vor veni în sprijinul comisiilor consultative de specialitate ale MS, în ceea ce priveşte modul în care va fi implementat sistemul de achiziţii centralizate.

Ultimele pregătiri

   Cu ocazia unei informări de presă, dr. Raed Arafat, secretar de stat în MS, a adus câteva clarificări privind modul de organizare a achiziţiilor publice centralizate. Astfel, în această perioadă, Ministerul Sănătăţii analizează toate posibilităţile de organizare a licitaţiilor, atât cu Agenţia Naţională de Reglementare a Achiziţiilor Publice, cât şi cu alte instituţii care se ocupă de acest domeniu şi, în curând, vor fi publicate pe site-ul sistemului electronic de achiziţii publice şi primele anunţuri de participare. Totodată, MS va primi, la sfârşitul lunii, sprijinul specialiştilor în achiziţii din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Potrivit oficialului, prin centralizarea achiziţiilor se vor face economii care vor permite tratarea mai multor pacienţi, iar procesul va fi mai uşor de monitorizat comparativ cu cele realizate direct de către unităţile sanitare.

Discuţii cu industria tutunului

   Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, a avut o întâlnire cu reprezentanţi din industria tutunului, pentru a dezbate aspectele pro şi contra modificării Directivei UE privind produsele din tutun 2001/37/CE, în vederea stabilirii poziţiei oficiale a României, care va fi prezentată Guvernului. S-au discutat implicaţiile de natură medicală, economică, socială, iar reprezentanţii industriei tutunului şi-au exprimat opiniile cu privire la modificările incluse în Directiva europeană.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe