Newsflash
Știri

De la Ministerul Sănătăţii

de - feb. 13 2013
De la Ministerul Sănătăţii

Promisiuni în oncologie

   Cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului, MS a dat asigurări că Programul naţional de oncologie se înscrie între priorităţile şi obiectivele acestui an, dar că accentul va fi pus pe educaţie, prevenţie primară şi depistare precoce (screening organizat). De asemenea, va continua dezvoltarea Registrului de cancer şi se va urmări creşterea echităţii accesului la servicii de diagnostic şi tratament, prin asigurarea infrastructurii institutelor oncologice regionale.
   MS anunţă că va completa lucrările de la Institutul Regional de Oncologie Iaşi şi că va continua investiţiile pentru creşterea accesului pacienţilor la servicii de radioterapie şi paliaţie.
Declarativ, a fost anunţată organizarea unei subcomisii de oncopediatrie şi s-au făcut promisiuni pentru îmbunătăţirea politicilor de resurse umane.

Comasări şi echipe SMURD noi

   La 1 şi 2 februarie a.c., în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne şi cu autorităţile publice locale, au fost operaţionalizate cinci noi echipaje de prim ajutor SMURD, în localităţile Fieni, Potlogi, Voineşti şi  Corneşti (jud. Dâmboviţa) şi la Gheorgheni (jud. Harghita). Totodată, au fost comasate dispeceratele Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj la sediul ISU, ceea ce ar trebui să permită o coordonare mai eficientă a resurselor de intervenţie la urgenţă în judeţ. În prezent, în 26 de judeţe funcţionează dispecerate integrate ISU–ambulanţă. Pentru celelalte judeţe, MS, cu sprijinul dispeceratului 112 din cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, continuă pregătirile în vederea realizării comasărilor până la sfârşitul acestui an.

Intenţii AOAR

   Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, a avut, la 31 ianuarie a.c., o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, pentru a discuta strategia naţională în domeniul sănătăţii şi principalele direcţii de acţiune pe care le are în vedere pentru reforma sistemului. Reprezentanţii oamenilor de afaceri şi-au arătat intenţia de a veni cu expertiza dobândită în domeniul medical, pentru elaborarea pachetului de servicii de sănătate de bază, dar şi pentru susţinerea măsurilor avute în vedere de echipa ministerului. Ei şi-au afirmat disponibilitatea de a pune la dispoziţia MS rezultatele diferitelor studii finalizate, pentru a contribui la îmbunătăţirea sistemului medical.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe