Newsflash
Știri

De la Ministerul Sănătăţii

de - nov. 1 2012
De la Ministerul Sănătăţii

Fonduri pentru serviciile medicale spitaliceşti

 

   MS şi CNAS au găsit soluţii pentru finanţarea unităţilor sanitare până la sfârşitul anului. La sfârşitul lunii septembrie au fost repartizate caselor judeţene de sănătate sumele reţinute conform prevederilor legale în vigoare, asigurându-se – prin acte adiţionale – efectuarea serviciilor medicale spitaliceşti. Fondurile pentru luna noiembrie vor fi plătite în decembrie, iar pentru ultima lună a anului, serviciile medicale se asigură conform prevederilor art. 6 din Contractul-cadru, plăţile fiind efectuate în ianuarie 2013.
   La rectificarea din această lună, bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate (FNUASS) va fi suplimentat în vederea plăţii arieratelor înregistrate la nivelul spitalelor publice. Restanţele unităţilor sanitare din subordinea MS reprezintă aproximativ 170 de milioane de lei, din care cu termen de plată mai vechi de 90 de zile (arierate) – 79 de milioane de lei. „La finanţare vor avea prioritate unităţile sanitare regionale şi cele din zonele unde se rezolvă cazurile complexe. Sumele finale pentru fiecare unitate se vor stabili cu exactitate după finalizarea procedurilor de rectificare bugetară“, a declarat dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în MS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe