Newsflash
Știri

De la Ministerul Sănătăţii

de - oct. 18 2012
De la Ministerul Sănătăţii

Rezidenţiatul, mai ieftin

Ministerul Sănătăţii a anunţat că taxa de participare la concursul de rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină, medicină dentară şi farmacie, organizat la 25 noiembrie a.c., a fost redusă de la suma propusă iniţial, de 500 de lei, la 360 de lei. La fel ca anul trecut, concursul se va desfăşura, descentralizat, în centrele universitare Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Timişoara şi Craiova, pentru toate domeniile.

Cum stăm cu banii?

În cadrul unei videoconferinţe cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică, ai serviciilor de ambulanţă şi ai personalului din unităţile de primiri urgenţe, în care s-a discutat despre situaţia financiară a UPU, dar şi despre situaţia investiţiilor din sistem, dr. Raed Arafat a anunţat că se intenţionează ca, începând de anul viitor, toate medicamentele şi materialele sanitare utilizate în cele 63 de UPU finanţate de la bugetul de stat şi în serviciile de ambulanţă să fie achiziţionate centralizat, prin licitaţie, de MS. Ultimele controale au evidenţiat diferenţe de preţuri destul de semnificative la achiziţionarea produselor de acelaşi tip, în spitale diferite.

Control la urgenţe

În perioada 20 septembrie – 5 octombrie a.c., Ministerul Sănătăţii, împreună cu Poliţia Rutieră şi cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au organizat o serie de verificări, în trafic, a ambulanţelor aflate în misiune, în opt judeţe – Bihor, Braşov, Brăila, Cluj, Ialomiţa, Tulcea, Galaţi, Mureş – şi în municipiul Bucureşti. Controalele au avut în vedere respectarea regulilor de circulaţie, a echipamentelor utilizate şi a dotărilor ambulanţelor angajate în misiuni de urgenţă. Neregulile constatate frecvent au fost: nepurtarea centurii de siguranţă de conducătorul auto sau de pasagerul aflat în cabină, ambulanţe dotate necorespunzător şi personal care nu a respectat prevederile legale privind utilizarea echipamentului. Au fost acordate şi sancţiuni pentru utilizarea fără justificare a girofarului şi a semnalelor sonore.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe