Newsflash
Știri

De la Ministerul Sănătăţii

de - oct. 4 2012
De la Ministerul Sănătăţii

Pachetul de servicii de bază

   În cadrul unei conferinţe, dl dr. Vasile Cepoi, ministrul sănătăţii, a declarat că prima formă modificată a pachetului de servicii de bază de care vor beneficia asiguraţii, în urma contribuţiei la fondul de asigurări de sănătate, se va regăsi în Contractul-cadru de anul viitor. Se lucrează la acest pachet, care va fi definit astfel încât să se reducă, până la eliminare, listele de aşteptare pentru tratamentul bolnavilor oncologici sau de diabet. S-a stabilit că vor fi eliminate de la compensare medicamentele neesenţiale, ieftine, cu valoare până la 10 lei, care pot fi susţinute de asiguraţi, dar costă fondul de sănătate aprox. 20 milioane de euro anual.
   Ministrul sănătăţii s-a arătat îngrijorat de lipsa de interes a reprezentanţilor opiniei publice, a asociaţiilor profesionale şi de pacienţi, a sindicatelor etc. faţă de noua lege a sănătăţii, afirmând că sunt puţine propuneri la proiectul în dezbatere. În conformitate cu înţelegerile dintre autorităţile române şi organismele internaţionale, legea sănătăţii ar trebui să intre în dezbaterea Parlamentului la începutul lunii decembrie a.c.

Rezidenţiat 2012

   La 25 noiembrie a.c. va fi organizat concursul de intrare în rezidenţiat. Şi în acest an, el se va desfăşura descentralizat, în şase centre universitare: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Timişoara şi Craiova, pentru toate domeniile – medicină, medicină dentară şi farmacie – pe baza aceloraşi bibliografii şi tematici de anul trecut. Fiecărui centru universitar îi vor fi arondate şi judeţele pentru care se organizează rezidenţiat pe post.
   „Noutatea din acest an este aceea că vom organiza concurs de rezidenţiat pe post şi pentru spitalele clinice, nu numai pentru spitalele mici, ca un element de susţinere a tinerilor medici pentru continuarea carierei profesionale în ţară. De asemenea, numărul posturilor scoase la concurs nu se va mai stabili aleatoriu, numai pe criterii istorice, ci în funcţie de dinamica de personal din ultima perioadă“, a declarat dl dr. Vasile Cepoi, ministrul sănătăţii.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe