Newsflash
Știri

De la Ministerul Sănătăţii

de - sept. 14 2012
De la Ministerul Sănătăţii

Finanţări europene pentru medicii din mediul rural

   Cadrele medicale ce deţin sau intenţionează să înfiinţeze cabinete medicale în zonele rurale, precum şi societăţile medicale din aceste zone pot obţine finanţare nerambursabilă pentru activitatea pe care o desfăşoară, prin intermediul Programului naţional pentru dezvoltare rurală derulat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).
   La 3 septembrie a.c., s-a deschis linia de finanţare din cadrul Programului naţional pentru dezvoltare rurală, axa III, măsura 3.1.2. – Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de microîntreprin­deri. Conform programului, medicii şi societăţile comerciale din mediul rural pot obţine fonduri nerambursabile pentru a realiza investiţii în serviciile de sănătate umană, asistenţă medicală ambulatorie şi stomatologică, asistenţă medicală generală, specializată, dar şi în alte domenii (dispozitive medicale). Suma pusă la dispoziţie prin acest Program, măsura 3.1.2., este de 134.668.992 de euro. Sesiunea pentru depunerea de proiecte se desfăşoară în perioada 3–28 septembrie 2012.
   Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) este Autoritatea de Management a acestui Program şi aparţine Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Informaţii detaliate pot fi obţinute pe site-ul: www.apdrp.ro

Telemedicină NATO la Bucureşti

   În perioada 3–4 septembrie a.c., Capitala a găzduit workshopul de cercetare „Către o capabilitate multinaţională în domeniul telemedicinii destinată furnizării serviciilor medicale în cadrul răspunsului la dezastre şi managementului crizelor“. Organizat în cadrul parteneriatului NATO–Rusia, de Ministerul Sănătăţii, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Afacerilor Externe, evenimentul a prilejuit participarea a aproximativ 40 de experţi din structurile NATO, ale Federaţiei Ruse şi din statele aliate.
   În cadrul workshopului, dr. Raed Arafat, preşedintele grupului de lucru NATO în domeniul medicinii de urgenţă, a declarat că România, împreună cu statele membre NATO şi cu parteneri ca Rusia vor utiliza platforma de ştiinţă pentru pace a NATO pentru dezvoltarea unui sistem global de telemedicină, care să faciliteze intervenţia la dezastre şi calamităţi şi în situaţiile de criză.
   Dr. Vasile Cepoi, ministrul sănătăţii, a precizat că peste 1.000 de ambulanţe sunt dotate cu aparatura necesară pentru a transmite date în timp real şi sunt conectate la UPU din spitalele judeţene în cadrul sistemului de telemedicină, iar peste o sută de spitale sunt conectate la centrele universitare regionale din ţara noastră.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe