Newsflash
Știri

De la Ministerul Sănătăţii

de - iun. 21 2012
De la Ministerul Sănătăţii

Pregătiri pentru prescripţia electronică

     Dr. Vasile Cepoi, ministrul sănătăţii, a solicitat reprezentanţilor caselor de asigurări de sănătate şi celor din direcţiile de sănătate publică să organizeze în următoarele două săptămâni şedinţe gratuite de pregătire şi informare pentru medicii prescriptori şi farmaciştii implicaţi în prescrierea reţetei electronice. Fiecare judeţ va transmite CNAS o situaţie privind farmaciile care nu au acces la internet sau care au conexiune la internet asigurată telefonic. De asemenea, autorităţile sanitare judeţene au obligaţia de a raporta numărul persoanelor instruite, precum şi specialitatea acestora. Conform declaraţiilor reprezentanţilor CNAS, sistemul de prescriere a reţetei electronice va putea fi implementat de la 1 iulie 2012. Timp de o lună, sistemul va fi testat din punct de vedere tehnic, iar până la sfârşitul anului, noul sistem va fi utilizat în paralel cu cel actual.

Cine va plăti pentru cardul de sănătate?

     Pe site-ul MS se află în dezbatere publică proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Conform proiectului de act normativ, pentru plata şi distribuţia cardului naţional de asigurări sociale de sănătate se va încheia un contract între Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate cu C.N. „Imprimeria Naţională“ S.A., cetăţenii fiind scutiţi de plata acestui document (estimată la 2 euro). Conform informaţiilor primite de la CNAS, producerea cardului naţional de sănătate va începe în luna august a.c. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe