Newsflash
Știri

De la Ministerul Sănătăţii

de - apr. 27 2012
De la Ministerul Sănătăţii

Departament nou

   La 18 aprilie a.c, la cererea MS, a fost aprobată o Hotărâre de Guvern pentru modi­ficarea HG nr. 144/ 2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii prin care se înfiinţează un departament pentru evaluarea tehno­logiilor medicale. Acesta va avea atribuţii în analiza şi supervizarea rapoartelor redactate de instituţiile abilitate, organizaţii, experţi sau cerce­tători externi, cu privire la medicamentele, dis­pozitivele medicale, echipamentele şi tehnicile medicale de înaltă performanţă care sunt sau vor fi utilizate în sistemul sanitar. Pentru acest demers, vor fi elaborate ghiduri meto­dologice naţionale de evaluare a tehno­logiilor medicale, în conformitate cu standardele internaţionale.

Schimbare la Institutul „Cantacuzino“

   La sfârşitul săptămânii trecute, dl conf. dr. Ritli Ladislau, ministrul sănătăţii, a semnat ordinul de schimbare din funcţia de director general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie „Cantacuzino“ Bucureşti a dlui conf. dr. Radu Dorel, ca urmare a deficienţelor economico-financiare, blocajului instituţiei şi lipsei de producţie. Până la reorganizarea instituţiei, interimatul conducerii Institutului „Cantacuzino“ va fi asigurat de dl dr. Radu Iordăchel. Ministrul sănătăţii a cerut ca, până la sfârşitul acestei săptămâni, noul manager să prezinte un plan de rentabilizare şi redresare a instituţiei. Soluţiile pentru echilibrarea economico-financiară şi relansarea producţiei de vaccin gripal şi BCG trebuie să ţină cont de faptul că INCDMI Cantacuzino este un producător autonom, cu gestiune financiară independentă.

SMURD în Teleorman

   Săptămâna trecută, dnii Mihai Răzvan Ungureanu, primul-ministru al României, conf. dr. Ritli Ladislau, ministrul sănătăţii, Gabriel Berca, ministrul administraţiei şi internelor, şi dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în MS, au participat la înfiinţarea unei structuri SMURD în judeţul Teleorman şi a dispeceratului integrat ambulanţă – ISU. Astfel, în prezent, toate judeţele ţării beneficiază de serviciile medicale de urgenţă şi prim ajutor calificat ale structurilor pompieri-SMURD. Serviciul mobil de la Teleorman, aflat în structura ISU Teleorman şi a UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, are cinci echipaje de prim ajutor şi tot atâtea ambulanţe. Potrivit dlui conf. dr. Ritli Ladislau, MS va continua dezvoltarea structurilor de urgenţă, prin pregătirea personalului medico-sa­nitar, înfiinţarea de noi puncte de ambulanţă şi SMURD şi dezvoltarea activităţii de salvare aeriană. Astfel, în iulie şi septembrie urmează să fie livrate două elicoptere din totalul de şase achiziţionate prin acord-cadru, iar până la sfârşitul anului se va înfiinţa, la Craiova, al cincilea punct de salvare aeriană din ţară. În prezent, la nivel naţional funcţionează 664 de echipaje de urgenţă în staţiile de ambulanţă şi 229 în structurile pompieri-SMURD.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe