Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

De la Ministerul Sănătăţii

Noi discuţii

   În seria dezbaterilor pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar, echipa MS s-a întâlnit cu reprezentanţii Asociaţiei Oraşelor din România. Invitaţia nu a fost însă onorată de Asociaţia Municipiilor. În timpul discuţiilor, reprezentanţii Asociaţiei Oraşelor şi-au arătat disponibilitatea de a colabora cu autorităţile medicale pentru elaborarea noii legislaţii. De asemenea, susţin varianta în care autorităţile locale au posibilitatea de a decide forma de organizare a unităţilor sanitare pe care deja le administrează încă de anul trecut, în urma finalizării procesului de descentralizare. În opinia autorităţilor locale, spitalele ar trebui organizate fie sub formă de instituţii publice cu autofinanţare, fie ca fundaţii.
   De asemenea, echipa ministerului s-a întâlnit şi cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR). Aceştia consideră că definirea pachetului de bază reprezintă principala problemă pe care viitoarea lege a sănătăţii trebuie să o reglementeze, sub forma unei liste negative. Totodată, uncjr a propus ca spitalele să fie organizate sub forma instituţiilor publice cu autofinanţare.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC