Newsflash
Știri

Date INSP despre epidemia de rujeolă: 119 cazuri noi, săptămâna trecută

de Florentina Ionescu - mai 4 2020
Date INSP despre epidemia de rujeolă: 119 cazuri noi, săptămâna trecută

Potrivit unui document dat publicității la 1 mai 2020, în țara noastră numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă raportate până la acea dată este de 20.000, dintre catre 64 de decese.

copil rujeola situatie romania

Conform cifrelor INSP, în perioada 27.04.2020-01.05.2020 au fost raportate 119 cazuri nou confirmate în 7 județe, iar în documentul citat se arată situația pe aceste județe, pe săptămâna anterioară.

rujeola1

Totodată, specialiștii din INSP arată și repartiția numărului de cazuri de rujeolă pe grupe de vârstă și pe statusul vaccinal la începutul epidemiei.

rujeola2

Invitat recent la o dezbatere publică în mediul online, prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a adus în discuție faptul că în România a scăzut acoperirea vaccinală, iar un exemplu pe care l-a oferit specialistul în acest sens este vaccinul rujeolic.

„În ziua de astăzi, pentru vaccinul rujeolic avem o acoperire vaccinală de circa 85% la doza întâi, însă la doza a doua avem o acoperire vaccinală vaccinală undeva la 65%. Acest lucru a determinat în România, de patru ani, să asistăm la o epidemie de rujeolă care a făcut 20.000 de îmbolnăviri și care a produs și 64 de decese. Și ne așteptăm să apară și complicații tardive ale acestor îmbolnăviri de rujeolă”, a declarat Alexandru Rafila.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe