Newsflash
Știri

Daniel Coriu: peste 92% din pacienții COVID decedați nu erau vaccinați

de L. Budin - nov. 4 2021
Daniel Coriu: peste 92% din pacienții COVID decedați nu erau vaccinați

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a declarat, cu ocazia întâlnirii cu o delegație a OMS, că peste 92% din persoanele infectate cu SARS-CoV-2 care au murit nu erau vaccinate.

Daniel Coriu a subliniat că imunizarea este singura armă şi că este inacceptabil ca un medic să transmită public mesaje eronate, care ating grav sănătatea publică, informează Agerpres

coriu-oms
Sursă foto: Facebook Colegiul Medicilor din România

 

Să nu obosim să explicăm, să aducem în faţa comunităţii dovezile ştiinţifice. (...) Din decesele raportate în ultima perioadă, peste 92% din persoane erau nevaccinate. (...) Vaccinul protejează, nu ne împiedică să facem boala, dar vom face o formă uşoară de boală, vom trece foarte uşor şi sistemul medical nu va fi sub presiune”, a explicat Daniel Coriu.

Medicii ar trebui să fie, cumva, responsabilizați, a adăugat președintele CMR.

Este inacceptabil ca un medic să iasă în public şi să transmită mesaje eronate care ating grav sănătatea publică. Faţă de aceşti colegi noi trebuie să avem o atitudine fermă, dar acest lucru este în mâna legiuitorului. Noi putem să avem idei, să avem propuneri, nu noi avem dreptul de iniţiativă legislativă”, a afirmat Daniel Coriu.

Directorul pentru Situaţii de Urgenţă al OMS Europa, Dorit Nitzan, a declarat, la rândul său, că încheierea pandemiei de COVID-19 depinde de fiecare persoană.

Acest lucru este în mâinile noastre, este în mâinile românilor, în mâinile fiecărei persoane din lume. Noi decidem. Când vrem să se termine, se va termina. Dar trebuie să acţionăm”, a spus Dorit Nitzan.

Ea a îndemnat oamenii să se vaccineze anti-COVID, adăugând că următoarea mutaţie ar putea afecta mai mult copiii.

Trebuie să fim atenţi. Fiecare viaţă contează. Suntem aici să salvăm vieţi şi să salvăm vieţile generaţiilor viitoare. (...) Este un război global cu pandemia”, a spus reprezentatul OMS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe