Newsflash
Știri

Dâmbovița: poliția cercetează eliberarea de adeverințe false anti-COVID

de L. Budin - sept. 2 2021
Dâmbovița: poliția cercetează eliberarea de adeverințe false anti-COVID

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice fac cercetări într-un dosar penal, care are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19. Este vizat și un medic de familie.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19, se arată pe site-ul Poliției Române.

certificat-vaccinare-fals

„Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor”, mai arată anchetatorii.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că femeia, îndemnată de soțul său, președinte și antrenor la o asociație sportivă din Pucioasa, a eliberat certificate false anti-COVID pentru 10 fotbaliști. 

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița pun în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, din județul Dâmbovița, la persoane bănuite de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic. Sunt puse în aplicare 13 mandate de aducere”, se arată pe site-ul Poliției Române.

Cercetările continuă, sub coordonarea procurorului de caz. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe