Newsflash
Știri

Cursuri online la UMF Cluj, pentru a reduce răspândirea coronavirusului

de Dorina Novac - mar. 3 2020
Cursuri online la UMF Cluj, pentru a reduce răspândirea coronavirusului

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca își mută activitatea didactică în mediul online, până la data de 15 martie, pentru a reduce riscul de răspândire a infecției cu coronavirus.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă, toate informaţiile referitoare la desfășurarea procesului didactic vor fi transmise studenţilor pe grupurile de studiu.

„În perioada 3 15 martie 2020, conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” a decis continuarea online a activităţii didactice, la toate cele trei facultăţi (Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie), ca măsură de prevenție, cu scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus”, se arată în comunicatul UMF Cluj-Napoca.

Măsura este necesară din cauza prezenței studenților în spitale, unde pot prelua sau transmite virusul, precum și a faptului că tinerii pot să facă forme ușoare sau asimptomatice ale bolii, dar care reprezintă un factor important în răspândirea infecției dată fiind mobilitatea acestora.

Mai mult, conducerea universității face apel la studenți și la profesori să trateze cu maximă responsabilitate situaţia şi să se conformeze acestor măsuri. De asemenea, reprezentanții instituției insistă asupra evitării locurilor aglomerate.

„Suntem încrezători că respectarea acestor reguli de către toţi cei implicaţi va limita răspândirea infecţiei, aceasta fiind o parte importantă a responsabilităţii sociale a universităţii noastre”, scrie sursa citată.

 


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe