Newsflash
Știri

Cum se fac înscrierile pe platforma de vaccinare, în funcție de categorie și de etapă

de Dr. Mariana MINEA - dec. 30 2020
Cum se fac înscrierile pe platforma de vaccinare, în funcție de categorie și de etapă

Comitetul de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a oferit o serie de clarificări privind modalitățile de înscriere pe platforma de vaccinare: cine și cum poate face înscrierea.

Fiecare persoană se poate înscrie sau poate fi înscrisă pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro, în etapa desemnată, alegând una dintre modalitățile corespunzătoare categoriei din care face parte. Astfel:

Pentru Etapa 1 Persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat – înscrierile se pot realiza astfel:

  1. Prin intermediul angajatorului, pentru lucrătorii din domeniile sănătății și social – sistem public și privat;
  2. Prin apelarea call centerelor, pentru persoanele care nu dețin certificat digital calificat sau nu sunt organizate ca persoană juridică având profil medical.

În acest moment, programările în platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro sunt disponibile doar pentru persoanele din etapa I.

Pentru Etapa 2 - Populația cu grad ridicat de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale - înscrierile se pot realiza astfel:

  1. Prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale;
  2. Individual, direct pe platforma informatică, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani (aplicația confirmă vârsta prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare);
  3. Prin intermediul medicului de familie, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;
  4. Prin administrator, pentru persoanele cu grad ridicat de risc din centrele medico-sociale și rezidențiale;
  5. Prin aparținători, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani;
  6. Prin apelarea call centerelor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;
  7. Prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;

Vedeți aici, pe vaccinare-covid.gov.ro, cine se încadrează în etapa 1, respectiv în etapa 2 și etapa 3 (Paragraful „Populația prioritizată pentru vaccinarea împotriva COVID-19”). 

Pentru Etapa 3 - Populația generală - înscrierile se pot realiza astfel:

  1. Prin intermediul angajatorului;
  2. Individual, direct pe platforma informatică;
  3. Prin apelarea call centerelor
  4. Prin intermediul medicului de familie;
  5. Prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor.

Pașii pe care trebuie să îi parcurgă persoana care înregistrează programări pe platformă sunt prezentați în Manualul de utilizare.

Telefoane utile:

  • CallCenter DSP București - 021.795.00.54, 021.9462
  • CallCenter DSP Constanța - 0241.836.313
  • CallCenter DSP Ilfov - 021.414.44.22
  • CallCenter DSP Național - 021.414.44.XX (în funcție de județ – XX reprezintă codul de județ). De exemplu: DSP Timiș - 021.414.44.56, DSP Argeș - 021.414.44.48

Alte informații utile pot fi accesate la secțiunea „Întrebări frecvente” de pe platforma de programare (după logare).

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe