Newsflash
Știri

CT-ul de la Institutul „Matei Balş”, care poate depista pneumonia COVID-19, pus în funcțiune

de Dorina Novac - iul. 31 2020
CT-ul de la Institutul „Matei Balş”, care poate depista pneumonia COVID-19, pus în funcțiune

Computerul tomograf cu softul special ce permite depistarea noului coronavirus, amplasat de mai bine de două luni la Institutul „Matei Balş”, este funcțional de vineri.

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a anunțat că computerul tomograf a fost achiziţionat pe data de 6 mai, prin Complexul Multifuncţional Caraiman, iar aparatul are un soft special care permite depistarea infectării cu noul coronavirus.

computer tomograf
Sursă imagine: Dan Tudorache/ Facebook

 

„De azi, computerul tomograf de la Institutul Matei Balș este funcțional! Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare a emis autorizația de funcționare”, a scris Daniel Tudorache pe Facebook.

Potrivit lui, acesta a fost amplasat în curtea Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, pentru a fi folosit de medicii de aici.

Citește și: Computer tomograf care depistează coronavirusul în câteva minute, la Spitalul Victor Babeș

„De atunci (de 86 de zile, mai exact), am așteptat primirea tuturor avizelor necesare. Ultima hârtie a venit chiar azi: Autorizația pentru desfășurarea de activități în domeniul nuclear. Altfel spus, autorizația de funcționare”, a explicat Tudorache.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe