Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Cseke Attila, ministru interimar al Sănătății

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 9 septembrie 2021, ora 10:45

Cseke Attila a preluat conducerea interimară a Ministerului Sănătăţii. Acesta a mai ocupat funcția de ministrul al Sănătății în perioada decembrie 2009 – august 2011.

Ministrul interimar al Sănătății a discutat, joi, cu cei din echipa instituţiei despre menţinerea capacităţii unităţilor sanitare pentru gestionarea valului patru al pandemiei şi a fluxurilor mixte COVID şi non-COVID din spitale, scrie Agerpres.

ministru interimar al Sanatatii
Sursă imagine: Cseke Attila // Facebook

„Sunt câteva chestiuni care ne preocupă şi care au fost pregătite. În primul rând, cel mai important lucru, menţinerea capacităţii instituţionale a unităţilor sanitare de gestionare a pandemiei, a valului patru. S-a pregătit această decizie, pe care categoric o susţinem, în sensul menţinerii deschise a spitalelor cu fluxuri mixte COVID şi non-COVID. Şi acesta este unul dintre cele mai importante deziderate - aceea de a asigura această capacitate instituţională. (...) Avem această legislaţie la care trebuie să asigurăm reglementările secundare – ordin de ministru pentru tichetele de masă pentru cei care se vaccinează, respectiv un ordin care se lucrează împreună cu Loteria Română cu organizarea acelei loterii speciale. De asemenea, sunt două acte normative legate de posibilitatea de vaccinare a cetăţenilor străini în România, respectiv de testare a personalului medical nevaccinat şi vom lua repede, din mers aceste reglementări”, a spus Cseke Attila la Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, el i-a îndemnat pe părinţi să îşi vaccineze copiii şi a precizat că va avea o discuţie cu Ministrul Educaţiei pe tema începerii şcolii.

„Suntem la începutul anului şcolar şi aici categoric o să am discuţii chiar astăzi cu domnul ministru al Educaţiei, pentru că aici... şi ordinul este comun, dar şi reglementările sunt comune şi scopul nostru este acela de a asigura menţinerea prezenţei fizice a elevilor - sigur, în anumite condiţii. Vaccinul este sigur, este singura metodă de a ne apăra de această pandemie”, a adăugat Cseke Attila.

Etichete: ministru interimar al Sanatatii valul patru vaccinare copii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.